Porovnanie cien nehnuteľností: Costa Blanca, Costa Brava a Costa del Sol – Prečo je Costa del Sol výhodná voľba pre investorov - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Pri zvažovaní kúpy nehnuteľnosti v Španielsku sa do popredia často dostávajú tri obľúbené pobrežné oblasti: Costa Blanca, Costa Brava a Costa del Sol. Každá z týchto lokalít má svoje jedinečné čaro, životný štýl a investičný potenciál. Keď sa však pozrieme na turistiku, služby a potenciál krátkodobého prenájmu, Costa del Sol sa opakovane ukazuje ako najlepšia voľba. Poďme sa pozrieť na porovnanie cien nehnuteľností a preskúmajme jedinečné výhody vlastníctva apartmánu na slnečnom pobreží Costa del Sol.


Ceny nehnuteľností: Porovnanie

Costa Blanca: 

Costa Blanca je známa svojimi nádhernými piesočnými plážami a pokojným prostredím. Ceny nehnuteľností sú tu relatívne dostupné. V obľúbených lokalitách ako Alicante alebo Benidorm nájdete apartmány a vily za ceny, ktoré sú všeobecne nižšie ako na Costa del Sol. Tento región je ideálny pre tých, ktorí hľadajú pokojnejší životný štýl alebo cenovo dostupnejšiu investíciu.

Costa Brava: 

Costa Brava sa pýši členitým pobrežím, malebnými dedinkami a blízkosťou k Barcelone. Ceny nehnuteľností sú tu zvyčajne vyššie ako na Costa Blanca, ale stále ponúkajú dobrú hodnotu, najmä v menej turisticky frekventovaných oblastiach. Región priťahuje rôznorodých medzinárodných kupcov, najmä tých, ktorí oceňujú jeho prírodnú krásu a bohatú kultúru.

Costa del Sol:

Costa del Sol, tiahnuce sa od Málagy cez Marbellu až po Sotogrande, je pravdepodobne najznámejšie z týchto troch pobreží. Ceny nehnuteľností môžu byť vyššie, najmä na luxusných trhoch ako Marbella alebo Puerto Banús. Región však ponúka široký výber, od cenovo dostupných apartmánov v Málage po exkluzívne vily na Golden Mile. Silný dopyt v tejto oblasti zaisťuje, že hodnota nehnuteľností zostáva stabilná, čo z nej robí atraktívnu dlhodobú investíciu.

 Prečo je Costa del Sol najlepšou voľbou pre turizmus a krátkodobý prenájom

1. Turistická destinácia:
Costa del Sol je jedným z najobľúbenejších turistických cieľov v Španielsku, ktorý ročne priláka milióny návštevníkov. Región sa môže pochváliť viac ako 320 slnečnými dňami ročne, čo z neho robí favoritom pre milovníkov slnka z celej Európy. Tento neustály príliv turistov vytvára vysoký dopyt po krátkodobých prenájmoch, čo poskytuje vlastníkom nehnuteľností stabilný prúd potenciálnych nájomníkov. Okrem toho región ponúka bohatý kultúrny život s množstvom festivalov, podujatí a aktivít, ktoré lákajú návštevníkov rok čo rok.

2. Vynikajúce služby a vybavenosť:
Jednou z kľúčových výhod Costa del Sol je dobre rozvinutá infraštruktúra a služby. Región je domovom svetových golfových ihrísk, luxusných marín, nákupných centier a gurmánskych reštaurácií. K dispozícii je tiež množstvo zdravotníckych zariadení, medzinárodných škôl a vynikajúcich dopravných spojení, vrátane medzinárodného letiska v Málage, ktoré spája región s hlavnými európskymi mestami. Tieto vybavenosti nielen zvyšujú kvalitu života pre obyvateľov, ale robia z Costa del Sol aj vysoko žiadanú destináciu pre turistov a nájomníkov.

3. Vysoké výnosy z prenájmu a obsadenosť: 
Vzhľadom na popularitu regiónu medzi turistami, nehnuteľnosti na Costa del Sol zvyčajne ponúkajú vyššie výnosy z prenájmu v porovnaní s tými na Costa Blanca alebo Costa Brava. Vysoká obsadenosť, najmä počas hlavnej letnej sezóny, znamená, že vlastníci nehnuteľností môžu maximalizovať svoje príjmy z prenájmu. Rôznorodá návštevnícka základňa, od rodín po luxusných cestovateľov, tiež umožňuje vlastníkom osloviť rôzne segmenty trhu, čo ešte viac zvyšuje potenciál zisku.

4. Investičná bezpečnosť a potenciál rastu: 
Costa del Sol má dlhodobo povesť bezpečnej a lukratívnej oblasti pre investície do nehnuteľností. Trh s nehnuteľnosťami v regióne preukázal odolnosť a stabilný rast počas rokov, pričom neustály dopyt prichádza tak od domácich, ako aj medzinárodných kupcov. Táto stabilita, v kombinácii s potenciálom zhodnotenia, robí z kúpy apartmánu na Costa del Sol bezpečnú investičnú voľbu.

 

Aj keď Costa Blanca a Costa Brava majú svoje jedinečné čaro, Costa del Sol vyniká pre tých, ktorí hľadajú nehnuteľnosť, ktorá ponúka nielen krásne životné prostredie, ale aj značné finančné výnosy. Rozkvitajúci turistický priemysel v regióne, spolu s jeho špičkovými službami a infraštruktúrou, z neho robí ideálne miesto pre investície do krátkodobého prenájmu. Či už hľadáte rekreačný dom, nájomnú nehnuteľnosť alebo dlhodobú investíciu, Costa del Sol ponúka presvedčivú kombináciu slnka, kultúry a ziskovosti.

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.