Porovnanie cien nehnuteľností v Dubaji a Marbelle: Ktorá destinácia je pre vás tá pravá? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Pri rozhodovaní o investícii do luxusných nehnuteľností sú Dubaj a Marbella dve z najpopulárnejších destinácií. Každá z nich ponúka odlišné výhody, životný štýl a realitný trh. Tento článok porovnáva ceny nehnuteľností, hlavné výhody a nevýhody oboch destinácií a pre koho sú tieto miesta ideálne.

Dubaj

Dubaj zažíva rýchly rast nehnuteľností, pričom ceny luxusných apartmánov a víl začínajú okolo 500 000 EUR a môžu dosiahnuť niekoľko miliónov v závislosti od lokality. Napriek stúpajúcim cenám je Dubaj atraktívny vďaka svojej daňovej politike – neexistuje osobná daň z príjmu, kapitálových ziskov ani dedičstva [Dubai Income Tax & Taxation Advantages For Expats](https://expatra.com/dubai/dubai-tax-explained/). Pre investorov hľadajúcich rýchle zhodnotenie nehnuteľností je toto mesto veľmi lákavé.

Marbella

Na opačnej strane spektra je Marbella, luxusná destinácia na pobreží Costa del Sol. Ceny tu začínajú podobne ako v Dubaji, od 500 000 EUR, no môžu sa vyšplhať až nad 10 miliónov EUR za prestížne vily. Marbella ponúka stabilnejší a menej volatilný trh, čo znamená dlhodobú hodnotu pre kupcov, ktorí hľadajú konzistentné zhodnotenie investície.

Prečo Dubaj ?

Dubaj láka tých, ktorí vyhľadávajú kombináciu modernej infraštruktúry, luxusu a dynamického životného štýlu:
•⁠ ⁠Daňové výhody: Nulová daň z príjmu a kapitálových ziskov je veľkým lákadlom pre vysokopríjmové skupiny a podnikateľov [oai_citation:1,Dubai Income Tax & Taxation Advantages For Expats](https://expatra.com/dubai/dubai-tax-explained/).
•⁠ ⁠Luxusný životný štýl: Prestížne rezidenčné projekty, neustále rastúce mestské centrá a široké možnosti nákupov a gastronómie poskytujú moderné mestské prostredie.
•⁠ ⁠Medzinárodné obchodné prostredie: Dubaj je globálnym obchodným uzlom, ktorý ponúka príležitosti pre expatov a medzinárodné komunity.

Čo priťahuje kupcov do Marbelly?

Marbella naopak oslovuje tých, ktorí preferujú pokojný, ale luxusný životný štýl v prírodnom prostredí:
•⁠ ⁠Stredomorský životný štýl: Krásne pláže, golfové ihriská a slnečné počasie vytvárajú ideálne miesto pre relax a športové aktivity.
•⁠ ⁠Stabilný trh s nehnuteľnosťami: Menej volatilný trh znamená pre investorov dlhodobú hodnotu a konzistentný rast cien. Nehnuteľnosti v Marbelle sú vhodné pre tých, ktorí chcú stabilnú investíciu.
•⁠ ⁠Autentická kultúra: Marbella ponúka bohatú španielsku kultúru a históriu, čo z nej robí destináciu pre tých, ktorí hľadajú autentické zážitky a luxusný životný štýl s prírodným prostredím.


•⁠ ⁠Dubaj: Táto destinácia je ideálna pre podnikateľov, investorov a expatov, ktorí hľadajú moderné, dynamické prostredie s výhodnými daňovými podmienkami. Dubaj poskytuje príležitosti pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do globálneho obchodu a profitovať z rýchleho rastu trhu.
•⁠ ⁠Marbella: Je ideálna pre rodiny, dôchodcov a kupcov, ktorí hľadajú pokojnejší a tradičnejší životný štýl so stabilitou investície. Pre tých, ktorí preferujú prírodné prostredie a kultúrne bohatstvo, je Marbella výbornou voľbou.


Výber medzi Dubajom a Marbellou závisí od vašich investičných cieľov a osobných preferencií. Dubaj ponúka rýchlo rastúci trh a výhodné daňové podmienky, zatiaľ čo Marbella poskytuje stabilitu, prírodnú krásu a tradičný luxus.

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.