Prečo využiť služby realitnej kancelárie? - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Realitný obchod sa dá zrealizovať na vlastnú päsť alebo s pomocou realitnej kancelárie. Oba spôsoby majú svoje plusy aj mínusy. Kým pri samostatnom postupe klient ušetrí na provízii, no čaká ho dlhá cesta s množstvom vynaloženého úsilia, realitná kancelária ho od týchto povinností odbremení a celý proces kúpy alebo predaja mu výrazne uľahčí.

Dobrá realitná kancelária na seba bez problémov prevezme zodpovednosť za celkový priebeh realitného obchodu. V rámci toho klientovi ponúka možnosť využiť viaceré služby, ktoré mu nielenže zaistia rýchlejší a bezpečnejší obchod, ale ušetria mu množstvo času, ktorý by strávil hľadaním nehnuteľnosti, resp. záujemcu o jej kúpu, tvorbou ponuky či behaním po úradoch a vybavovaním administratívnych náležitostí.

 

Výhody oslovenia realitnej kancelárie pri predaji nehnuteľnosti?

Predávajúceho čaká viacero úloh naraz. Okrem prípravy nehnuteľnosti a tvorby ponuky, ktorá je kľúčom k nájdeniu záujemcov, sa musí pripraviť aj na obhliadky a zvládnutie jednotlivých právnych krokov spojených s predajom. Ak predaj nehnuteľnosti nechá na realitnú kanceláriu, tá sa o celý proces postará sama. Navyše mu pomôže s cenou, reklamou aj transparentnosťou.

 

Stanovenie správnej ceny – Realitný maklér pozná aktuálne pomery na trhu. Pri tvorbe ceny za danú nehnuteľnosť vie zohľadniť všetky za a proti, čo mu umožňuje prísť s reálnou cenou zodpovedajúcou trhovej ponuke. Klienta tým chráni pred podhodnotením ceny, ktorým by na predaji stratil, aj pred nadhodnotením, kvôli ktorému môže mať problém byť či dom predať.

Propagácia nehnuteľnosti – Ďalšou prednosťou realitnej kancelárie je zaistenie propagácie. Maklér zodpovedný za predaj vie, ako má ponuku spraviť čo najpútavejšiu a kde ju zverejniť, aby si čo najskôr našla správneho kupujúceho. Použije k tomu rôzne nástroje ako fotogalériu, videá či prepracovaný opis, ktorý vyzdvihne pozitíva danej nehnuteľnosti.

Realitné poradenstvo – Pri spolupráci s realitným maklérom sa klient môže spoľahnúť aj na cenné rady hneď z prvej ruky. Tie sa netýkajú iba samotného aktu predaja, ale aj povinností predávajúceho po uskutočnení transakcie.

Transparentný priebeh – Bohaté znalosti trhu a všetkých povinností vyplývajúcich z predaja nehnuteľnosti sú zárukou bezpečného a transparentného obchodu. Realitná kancelária totiž dá pozor na zmluvy aj protokoly, ktoré bude predávajúci podpisovať.

 

Ako realitná kancelária pomôže klientovi pri kúpe nehnuteľnosti? 

Aj keď klienti oslovujú realitnú kanceláriu najmä kvôli predaju nehnuteľnosti, význam takejto spolupráce sa ukazuje aj pri hľadaní  bytu alebo domu za účelom jeho kúpy. V takom prípade sa spolupráca odporúča najmä kvôli rýchlemu vyhľadaniu vhodnej nehnuteľnosti, no v hre sú aj ďalšie užitočné výhody.

 

Výber nehnuteľnosti – Keďže realitná kancelária má neustále v hľadáčiku nehnuteľnosti na predaj, kupujúcemu môže okamžite ponúknuť niečo z ponuky. Dokonca mu môže ponúknuť viac vyhovujúcich nehnuteľností naraz, čo mu pomôže nájsť čo najvhodnejší byt alebo dom.

Vybavenie hypotéky – V prípade záujmu môže realitná kancelária klientovi vybaviť aj úver. Aj to sa podpíše na urýchlení kúpy, takže kupujúci bude mať novú nehnuteľnosť k dispozícii omnoho skôr.

Transparentný priebeh – Bezpečnosť a transparentnosť je kľúčová aj pri kúpe bytu či domu. Realitná kancelária má na starosti najmä preverenie celej nehnuteľnosti a upozornenie klienta na prípadné ťarchy a vecné bremená.  

Starostlivosť o klienta – Uzavretím aktu kúpy sa spolupráca s realitnou kanceláriou nekončí. Realitná kancelária zabezpečí pripravenie a  autorizovanie kúpnych zmlúv prostredníctvom advokátkej kancelárie, samozrejme ich elektronické podanie na príslušnom katastrálnom úrade.

Služby realitnej kancelárie možno využiť aj pri prenajímaní, resp. pri hľadaní nehnuteľnosti na prenájom. Aj v týchto prípadoch prináša spolupráca s profesionálmi radu výhod, ktorých výsledkom bude ľahší, rýchlejší a bezpečnejší priebeh realitného obchodu.

Foto: www.realtor.com

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.