Život na Costa del Sol: Výber najlepších škôl a univerzít v okolí Marbelly a Estepony - REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Costa del Sol, a najmä oblasť medzi Marbellou a Esteponou, sa stáva čoraz populárnejším miestom pre rodiny, ktoré hľadajú kvalitné vzdelanie pre svoje deti, spolu s príjemným životným štýlom. Táto oblasť ponúka nádherné pláže, príjemné počasie počas celého roka a dynamický medzinárodný mix obyvateľov. No jednou z najdôležitejších otázok pre rodičov, ktorí uvažujú o presťahovaní sa sem, je výber školy. Aké sú najlepšie možnosti pre vzdelávanie detí, a prečo by ste mali zvážiť práve tieto školy? Pozrime sa na to podrobnejšie.

Prečo je Marbella a Estepona skvelým miestom pre vzdelávanie?

Marbella a Estepona nie sú len o luxusných nehnuteľnostiach a turistických atrakciách. Tieto mestá sa tiež stávajú vzdelávacími centrami s množstvom škôl, ktoré ponúkajú vysokokvalitné vzdelanie, zamerané na medzinárodné štandardy. Pre rodiny, ktoré sa chcú presťahovať na Costa del Sol a začať nový život, sú tieto inštitúcie ideálne na to, aby poskytli ich deťom vzdelanie na svetovej úrovni.

Top školy a univerzity v Marbelle a Estepone

1. Swans International School, Marbella
Swans International School je jednou z najuznávanejších medzinárodných škôl v Marbelle. Ponúka britský vzdelávací program (British Curriculum) spolu s medzinárodnými diplomami ako IB (International Baccalaureate). Škola je známa svojou akademickou prísnosťou, no zároveň podporuje individuálny rozvoj každého dieťaťa. Deti tu získavajú solídne základy, ktoré ich pripravia na ďalšie štúdium na prestížnych univerzitách po celom svete.

2. Aloha College, Marbella
Aloha College je ďalšou vynikajúcou školou s dlhoročnou tradíciou. Ponúka bilingválne vzdelanie (angličtina a španielčina), čo z nej robí ideálnu voľbu pre medzinárodné rodiny. Deti tu môžu začať už od predškolského veku a pokračovať až do maturity. Aloha College sa pýši excelentnými výsledkami svojich absolventov, ktorí často pokračujú na top univerzitách v Spojenom kráľovstve, USA a Španielsku.

3. Laude San Pedro International College, Estepona
Nachádzajúca sa blízko Estepony, Laude San Pedro je známa tým, že poskytuje medzinárodné vzdelanie s vysokou akademickou úrovňou. Škola kladie dôraz na rozvoj kritického myslenia a kreativity, čo sú kľúčové zručnosti pre budúcnosť. Vďaka svojmu modernému prístupu k vzdelaniu a silnému zameraniu na vedu a technológie pripravuje študentov na širokú škálu kariérnych možností.

4. Sotogrande International School, San Roque
Hoci sa nachádza trochu ďalej od Marbelly a Estepony, Sotogrande International School je jednou z najlepších medzinárodných škôl na Costa del Sol. Škola ponúka vzdelanie na základe programu IB a kladie veľký dôraz na šport a umenie, čím vytvára vyvážené vzdelávanie pre všetky deti. Okrem toho je škola známa svojou otvorenosťou a snahou integrovať rôzne kultúry, čo z nej robí skutočne multikultúrnu inštitúciu.

Predškolské zariadenia a škôlky

Pre rodiny s malými deťmi ponúka Marbella a Estepona tiež množstvo kvalitných predškolských zariadení a škôlok. Medzi najznámejšie patria **Little Oaks Nursery** v Marbelle a **Sunny View Nursery** v Estepone, ktoré ponúkajú starostlivosť a vzdelanie v angličtine pre deti od raného veku. Tieto inštitúcie sa zameriavajú na rozvoj zručností prostredníctvom hry, kreativity a osobného prístupu k dieťaťu.

Aké benefity prinášajú tieto školy?

Výber školy na Costa del Sol má niekoľko veľkých výhod:

- **Medzinárodné prostredie**: Školy ako Swans International School a Aloha College poskytujú multikultúrne prostredie, kde deti môžu interagovať so spolužiakmi z rôznych krajín. To ich pripravuje na život v globalizovanom svete.

- **Bilingválna výučba**: Väčšina škôl na Costa del Sol ponúka bilingválne vzdelanie (španielčina a angličtina), čo otvára možnosti nielen na univerzitné štúdium, ale aj na budúce kariérne príležitosti na medzinárodnej úrovni.

- **Výborná akademická úroveň**: Školy ako Laude San Pedro alebo Sotogrande International School dosahujú výborné akademické výsledky, ktoré umožňujú študentom prístup na najprestížnejšie univerzity po celom svete.

- **Moderný prístup k vzdelávaniu**: Zameranie na kreatívne riešenie problémov, vedu, technológie a kritické myslenie v školách na Costa del Sol umožňuje deťom rozvíjať zručnosti, ktoré sú nevyhnutné pre úspech v budúcnosti.

Kde začať?

Ak plánujete presťahovanie na Costa del Sol, jedným z kľúčových rozhodnutí bude výber správnej školy pre vaše deti. Zvážte akademické programy, jazykové možnosti a celkové hodnoty, ktoré škola ponúka. Marbella a Estepona ponúkajú široký výber kvalitných škôl, ktoré poskytujú deťom pevné základy a široké možnosti pre budúci osobný aj profesionálny rozvoj.

 

Costa del Sol, najmä oblasť medzi Marbellou a Esteponou, ponúka vynikajúce možnosti pre vzdelávanie detí od predškolského veku až po univerzitné štúdiá. Špičkové školy s medzinárodnými certifikátmi, bilingválnou výučbou a moderným prístupom k vzdelávaniu robia z tejto oblasti ideálne miesto pre rodiny, ktoré hľadajú kvalitné vzdelanie v kombinácii so životom v príjemnom a kultúrne bohatom prostredí. Pokiaľ túžite po zmene, či už z hľadiska kvality života alebo vzdelávania vašich detí, Costa del Sol ponúka všetko potrebné, aby ste začali nový život plný možností.

REALITNÉ SLUŽBY, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.